Terug

Buddyseat

Filters

De Buddyseat voor elke fiets

Van oorsprong is de Buddyseat een tweepersoonszadel voor achter op motoren of brommers. Tegenwoordig kun je ook duo-zadels op motorloze voertuigen bevestigen. Dit kan op de Zadelpen onder het eigen zadel, achter op een speciale bagagedrager die achter het zadel van een Mountainbike of Dames Fietszadel zweeft, maar ook achter de stoel van kinderskelters, of voorop de stang van een stadsfiets. Of je nu iemand op kortere afstanden even een lift wilt geven of naar school brengt; meerijden op een speciale zachte ondergrond in plaats van die harde metalen spijlen is een welkom alternatief.

Voor of achterop de Buddyseat

Buddyseats zijn ook gesignaleerd op fietsen achter Heren Fietszadel en e-bikes. Je kunt een speciale e-bike vinden waarbij het zadel verlengd is zoals bij een motor. Op die manier krijg je ook een extra zitplaats op de e-bike. Handig voor bijvoorbeeld oudere stellen waarvan één van de twee liever niet zelf stuurt. Dit type e-bike lijkt op iets dat het midden houdt tussen een fiets en een scooter. Er is ook een duo-zadel dat je voorop de stang, tussen stuur en zadel, monteert. Dit dient als zitje voor kinderen vanaf een jaar of 4. Hiervan zijn diverse types op zowel damesfiets met dubbele stang of herenfiets met rechte stang te bevestigen.

Vering voor je Buddy

Een Buddyseat op een bagagedrager lijkt nog het meest op het kussentje dat ook wel bekend staat als ‘broodje’ dat vroeger achterop een motor zat. Dit broodzadel heeft zich ontwikkeld tot het huidige wat meer verende zweefzadel. Bij een zwevende bagagedrager heb je allicht wat meer vering achterop. Daardoor ontstaat meer comfort dan bij de vroegere hardere broodplank modellen. Zeker in combinatie met de zachtere materialen van de moderne duo-seats rijd je een stuk gerieflijker mee. Duo-seats die je op een zadelbuis of fietsstang bevestigt, hebben meer de vorm van een ‘gewoon’ zadel en variëren in comfort.

Duurzame Buddyseat

Buddyseats vind je in vele uitvoeringen van leer tot carbon. Hoewel dit duurzame materialen zijn kan je duo-zadel toch door zon, wind en regen en het gebruik zelf schade oplopen. Bij sommige uitvoeringen is het vrij makkelijk om de buddyhoes te vervangen door een nieuwe. Nog beter is het voorkomen of vertragen van slijtage door het gebruik van een Zadelhoesje. De Buddyseat Zadelhoesjes zijn vaak bijbehorend bij het specifieke duo-zadel model. En bij elk duo-zadel is er nog wel plek voor een Zadeltasje. Handig voor noodmaterialen.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Fietszadel.com
9.1 / 10 - 38 Reviews @ Feedback Company
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen