Terug

Zadelpen

Filters

Een goed Zadelpen

De Zadelpen is niet het meest in het oog springende onderdeel van je fiets. Vaak besteed je zelfs nog meer aandacht aan het Zadelhoesje, de Zadeltas of andere accessoires dan aan de zadelbuis. Toch is het belangrijk om een goede, passende fietsbuis te kiezen, aangezien het veel invloed kan hebben op je zitcomfort, je rijplezier en de houdbaarheid van je fiets. Zadelbuizen komen er in diverse maten en uitvoeringen en zijn voorzien van meer technologie dan je zou kunnen denken. Zo zijn ze al of niet telescopisch geveerd, taps toelopend, geïntegreerd in het systeem of los te monteren en minder of meer verstelbaar.

Een verstelbare Zadelpen

Denk in eerste instantie bij het kiezen van de juiste Zadelpen voor je fiets aan zowel de passende lengte als de correcte diameter. Zeker voor Kinderfiets Zadels moet je wegens de groei rekening houden met extra lengte, zodat het zadel nog in hoogte verstelbaar is. Voor heren fietszadels en Racefiets Zadels geldt dat je snelheid en houding aan wilt kunnen passen en dus ook de hoogte. Zeker zo praktisch op variabel terrein. Bij speciale luxe uitvoeringen kun je zelfs tijdens het rijden met een handige hendel de hoogte van de zadelbuis veranderen. De offset positie is vooral voor klimmers van belang. De buis moet ver naar achteren kunnen, zodat zij ook bij afdaling nog het zadel voelen.

Soorten Zadelpennen

Je hebt vast het liefst wat vering onder je op de fiets en kruist dus in elk geval een geveerd type buis aan bij de keuze uit de diverse Zadelpennen. Na die keuze is er nog meer mogelijk. Ben je vooral op zoek naar stevigheid, dan zijn er stalen varianten. Voor de ideale combinatie van lichtgewicht met voldoende stabiliteit, is aluminium een goed idee. Handig voor de Mountainbike die vaak langere tochten over oneffen terrein maakt: lichtgewicht maar toch krachtig. Als echte racer ben je weer beter uit bij een sterke carbon buis, die nog minder weegt. Ook vergroot deze zadelbuis je rijcomfort door het opvangen van schokken en het dempen van trillingen.

Gemak en comfort van de Zadelpen

Het kiezen van de juiste, passende Zadelpen, zorgt voor jouw unieke fietscombinatie van comfort, snelheid en gemak. Het liefst kies je natuurlijk voor een honderd procent score op ieder vlak. Daarnaast kan ook eenvoudige bevestiging op je wensenlijstje staan. Kies dan voor een patent zadelbuis, die je meestal gemakkelijk kunt vastmaken met behulp van boutjes. Ook is een Zadelpen handig voor het bevestigen van een tweede zadel, een dames fietszadel.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Fietszadel.com
9.1 / 10 - 38 Reviews @ Feedback Company
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen