Terug

Zadeltas

Filters

Niet te missen, de Zadeltas!

Je ziet hem niet vaak; maar dat komt vooral omdat de Zadeltas zo mooi weggestopt is. Toch is deze opbergruimte onder je zadel onmisbaar, zeker bij Racefiets of Mountainbike (MTB) Zadels. Als racer of klimmer wil je namelijk zo aerodynamisch mogelijk de weg op en toch gedurende de gehele rit zelfredzaam zijn. Fijn als je dan zowel EHBO-kit als reparatie set bij je hebt op een plek die niet stoort tijdens het trappen. Er zijn diverse soorten en maten te vinden: van zeer compact en strak, denk snelle wielrenner, tot vuilafstotend en stevig, denk freewheelende mountainbiker.

Snel op weg met je Zadeltas

Als echte racer ben je vooral op zoek naar de meest compacte Zadeltas om zo min mogelijk wind te vangen. De opbergruimte varieert van inhoud van 0,41 liter, tot maar liefst 2,5 liter en verschillen van vorm. Hoe smaller, hoe minder wind je vangt. In het kleinste type past het in elk geval het minimaal benodigde voor het lappen van die band. Zoals een zeer compacte toolkit met pompje en patroon. In het grootste type van 2,5 liter kun je veel meer kwijt: van een set Race binnenbanden tot en met je telefoon en sleutelbos. Moet je daar natuurlijk niet je verzameling sleutels van vorige woningen aan laten zitten.

Klik of klit je tas

Zadeltassen maak je vast aan de zadelrails met ofwel een snel kliksysteem of het oude vertrouwde klittenband. Maar wat is nu de handigste manier om dit onmisbare item te bevestigen? Klittenband kan wenselijk zijn als je voor dat stukje extra stabiliteit je tas met een derde bandje aan de Zadelpen wilt binden. Een kliksysteem is praktischer voor die snelle pitstop. Klittenband kan bovendien voor irritaties zorgen als je eventjes die band wil lappen en toch je record wilt breken. Of als je in de stromende regen staat. Let er voor de nodige stabiliteit wel op dat het kliksysteem goed past.

De extra ruime Zadeltas

Grotere modellen Zadeltas bieden ook op de stadsfiets of tijdens langere routes een uitstekende oplossing voor meer bagageruimte. Met één of twee koters op de fiets ben je blij met de grootste variant. En tijdens een off-road trip ben je nog meer op je zelf aangewezen en ben je blij met die extra tools onder je zadel. Ook bij een Heren Fietszadel is het prettig om een reparatieset mee te kunnen nemen. In het grootste type tas kun je natuurlijk met gemak je Zadelhoes kwijt. Ook onder een Buddyseat is plek voor een Zadeltas.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Fietszadel.com
9.1 / 10 - 38 Reviews @ Feedback Company
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen