Terug

Appen op de Fiets Verboden

  • 02 / 04 / 2020 0
Appen op de Fiets Verboden

We deden en doen het allemaal nog wel eens: bellen en appen op de fiets. Maar sinds 1 juli van dit jaar is het verboden. En terecht volgens veel recreatieve fietsers. Uit een onderzoek uit 2008 bleek al dat meer dan de helft (59,6%) van de fietsers voor een algeheel verbod op het gebruik van je telefoon op de fiets waren. Het heeft dus lang geduurd voordat het verbod er kwam. 

Je telefoon gebruiken op de fiets

Het was heel gewoon even bellen, muziek luisteren of een appje sturen. Contact houden met vrienden en familie, ook tijdens het rijden op je fiets. Maar het is levensgevaarlijk, omdat je je aandacht niet bij het verkeer hebt. Je medeweggebruikers kunnen niet altijd inschatten wat je gaat doen en wanneer je op de fiets bezig bent met je telefoon, ben je een ongeleid projectiel.  

Gevaar voor jezelf en medeweggebruikers

Een van de mensen die zich heel hard heeft gemaakt voor dit verbod is Michael Kulkens. Zijn zoon Tommy-Boy is overleden doordat hij zijn telefoon gebruikte op de fiets. Tommy-Boy luisterde naar muziek en keek op zijn telefoon toen hij in 2015 de Franse Kampweg in Bussum overstakZonder op te kijken stak hij over, maar op hetzelfde moment komt er een auto aan. De auto heeft geen mogelijkheid meer om te remmen. Tommy-Boy overlijdt ’s avonds in het ziekenhuis. De persoon die hem heeft aangereden heeft een levenslang trauma, er was geen enkele mogelijkheid om Tommy-Boy te ontwijken. Het bellen op de fiets is dus niet alleen gevaarlijk voor jezelf.  

Verbod op het gebruik van je telefoon 

Sinds 2002 is het verboden je telefoon in de auto te gebruiken. De boete hiervoor bedraagt € 240,-. Nu is er dus het verbod op het gebruik van je telefoon op de fiets. De boete hiervoor bedraagt € 95,-. Het verbod is er in Duitsland en België al veel langer. We zijn dus zeker niet het eerste land waar dit verbod is ingevoerd.  

Verboden te bellen op de fiets 

We begrijpen dat het soms best lastig kan zijn wanneer je je telefoon niet mag gebruiken op de fiets. Een muziekje luisteren of navigeren is natuurlijk heel handig, ook op de fiets. Daarom zijn er smartphone stuurhouders. Daarmee kun je je telefoon veilig bevestigen op het stuur van je fiets. Jkunt je telefoon dan toch kunt gebruiken als navigatie.

Bestel snel een stuurhouder voor jouw telefoon, want een boete € 95,- is toch wel zonde van het geld. 

Appen op je fiets

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Fietszadel.com
9.1 / 10 - 38 Reviews @ Feedback Company
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen