Terug

Fietstassen voor kinderen kopen

  • 04 / 07 / 2020 0
Fietstassen voor kinderen kopen

Het is natuurlijk logisch dat kinderfietsen anders zijn dan fietsen die voor volwassenen bedoeld zijn. De fietsen zijn kleiner en lichter, waardoor je er niet zomaar van alles aan vast kunt monteren. Dat geldt ook voor fietstassen. Wanneer we een grote, lompe volwassen fietstas kopen en aan de kinderfiets monteren, past dat waarschijnlijk niet eens. Een ‘volwassen’ fietstas gaat op de kleine fietsen bijvoorbeeld makkelijk over de grond heen slepen, wat de duurzaamheid van de tas niet ten goede komt en het fietsen ook niet makkelijker maakt. Gelukkig zijn er voor kinderen alsnog genoeg opties om toch wat spullen mee te kunnen nemen op de fiets! In dit artikel leggen we dat duidelijk uit, zodat een fietstas kopen een eitje wordt.

Goede fietstassen voor kinderen

Een kinderfietstas kopen in plaats van een grote versie, betekent zeker niet dat de kwaliteit van de fietstas minder hoeft te zijn. Het belangrijkste van het kopen van een fietstas is even goed letten op de manier waarop je de tas vastmaakt aan de bagagedrager. Als de kwaliteit van de riempjes van goede kwaliteit is, kan je kind nog jaren met deze fietstassen door. Ook voor kinderen zijn goede merken als Basil en New Looxs fietstassen beschikbaar, waarvan je zeker weet dat je goede kwaliteit materiaal hebt aangeschaft.

Verschillende opties

Ook voor kinderen kun je verschillende types fietstassen kopen, met als voornaamste opties een enkele of een dubbele fietstas. Over het algemeen fietsen kinderen voornamelijk met een dubbele fietstas. Het voordeel van een dubbele fietstas is dat je er net iets meer ruimte in hebt dan in een enkele. Dit kan wel handig zijn, aangezien een kinderfietstas altijd al net een slag kleiner is dan een volwassen versie. Daarnaast helpt een dubbele fietstas wat beter met het houden van balans tijdens het fietsen. Aan de andere kant kun je beter een enkele fietstas kopen als je de tas makkelijk wil kunnen verwijderen van de fiets. Zo kun je hem bijvoorbeeld ook meenemen naar binnen.

Andere manieren om spullen mee te nemen

Vaak hoeven kinderen natuurlijk niet heel veel spullen mee te nemen op de fiets. Mochten ze bijvoorbeeld alleen een schooltasje bij zich hebben die ze even moeten opbergen, dan hoef je niet per se een grote fietstas te kopen om het veilig te houden. Wat bij kinderfietsen ook vaak een goede oplossing kan zijn, is een fietsmandje. Op die manier houden ze de handen vrij voor het fietsen en kunnen de spulletjes veilig meegenomen worden. Je kunt voor extra stevigheid bijvoorbeeld een stalen versie kopen van een bekend merk als Basil of New Looxs.

Kinderfietstassen kopen voor volwassenen

Wat je misschien niet meteen verwacht, is dat kinderfietstassen ook populair zijn voor volwassenen! Een goede reden om een kinderfietstas te kopen in plaats van een grotere versie, is het feit dat deze compacter en lichter zijn. Voor volwassenen die graag een tas van een wat kleiner formaat aan hun fiets willen, kan zo eentje een goede optie zijn. Zorg wel dat je zeker bent dat de fietstas ook op jouw fiets past. Kijk voor meer tips en opties vooral nog even verder op www.fietsencity.nl!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Fietszadel.com
9.1 / 10 - 38 Reviews @ Feedback Company
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen