Terug

De beste dubbele fietstas voor jou

Filters

Voor iedereen die wat meer spullen mee wil nemen op de fiets is een dubbele fietstas de meest logische oplossing. Ook voor mensen die op fietsvakantie makkelijk wat spullen mee willen nemen is het zeker een bekende en goed gebruikte optie. Hoewel het imago ervan misschien nog wat ouderwets en lomp is, kun je een dubbele fietstas tegenwoordig in allerlei maten, kleuren merken en prijsklassen vinden, waardoor er altijd wel een goede optie bij zit. In dit artikel helpen we je samen met een dubbele fietstas kopen.

De voordelen van een dubbele fietstas

Een dubbele fietstas brengt zonder twijfel een aantal voordelen met zich mee. Zo is een dubbele fietstas de fietstas met de meeste ruimte, waar je de meeste spullen in kwijt kan. In vergelijking met een enkele fietstas kun je bijvoorbeeld al twee keer zo veel boodschappen in deze tassen kwijt. Ook hangen ze mooi verdeeld over je bagagedrager heen, waardoor het makkelijker is om je balans goed te houden als je aan het fietsen bent.

Waar je op moet letten met een dubbele fietstas

Bij het uitzoeken van een dubbele fietstas is het vooral verstandig om goed aandacht te besteden aan hoe en waarmee je ze vastmaakt aan je fiets. Als je tas een goede kwaliteit sluiting heeft, met stevige riempjes, kun je er echt jarenlang plezier van hebben. Ook kan het handig zijn om te checken of je de fietstassen makkelijk kunt combineren met een eventueel kinderzitje of juist je snelbinders, mocht je deze ook willen gebruiken op je fiets. Er zit hier en daar ook wat verschil in grootte en stevigheid van de tassen. Op zich maakt dit niet heel veel uit als je er geen heel spannende dingen mee wil doen, maar voor langere fietstochten of zwaardere ladingen kun je natuurlijk beter een stevigere versie aanschaffen.

Goede merken dubbele fietstassen

Je kunt op basis van wat we hiervoor al benoemd hebben over dubbele fietstassen al prima een goede tas uitzoeken. Om er zeker van te zijn dat je een goede kwaliteit dubbele fietstas koopt, kan het handig zijn om gewoon een goed merk uit te kiezen waarvan je weet dat de tas nog jaren mee zal gaan. Merken die we bij FietsenCity.nl vaak aanraden zijn onder andere M-Wave, Greenlands en Basil. Ook de enkele fietstassen van New Looxs worden vaak verkocht, vooral ook vanwege de gezellige kleurtjes die aangeboden worden. Een tas van, bijvoorbeeld, Basil is daarentegen misschien wat saai, maar wel heel degelijk.

Je fietstassen combineren

Mocht je nou echt op pad willen met de fiets en echt veel verschillende spullen mee willen nemen, dan kun je een dubbele fietstas ook eenvoudig combineren met andere fietstassen. Zo kun je een extra fietstas kopen voor aan je zadel, waar je wat reparatiespullen voor je fiets makkelijk in kwijt kan. Ook een stuurtas, die je makkelijk aan je stuur kan bevestigen en er weer af kan halen, kan een uitkomst bieden. Deze tas heb je altijd duidelijk in je zicht, waardoor je eigenlijk nooit je belangrijke spullen kunt kwijtraken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Fietszadel.com
9.1 / 10 - 38 Reviews @ Feedback Company