Terug

De beste enkele fietstas voor jou

Filters

De enkele fietstas is de wat kleinere versie van de bekende dubbele fietstas die mensen vaak meenemen op vakantie. Een enkele fietstas heeft minder ruimte, zoals de naam al suggereert, maar neemt dus bijvoorbeeld ook minder ruimte in beslag. Dit soort fietstassen is ideaal voor mensen die wel graag wat gewone spullen mee willen nemen, zoals bijvoorbeeld een tas voor het werk of de sport of gewoon wat kleine boodschappen, maar niet de hele tijd met grote fietstassen willen zeulen. Om je te helpen met een enkele fietstas kopen, hebben we hier een kort artikel geschreven met dingen waar je rekening mee kunt houden bij je keuze.

De voordelen van een enkele fietstas

Zoals je dus al weet is een enkele fietstas wat kleiner dan een dubbele fietstas. Het voordeel hiervan is dat er dus minder ruimte door deze tas wordt gebruikt. Dit maakt bijvoorbeeld je fiets parkeren in een drukke fietsenstalling makkelijker. Ook kun je een enkele fietstas nog makkelijk met je mee (naar binnen) nemen als je van je fiets afstapt, als je een model uitzoekt wat je makkelijk kunt losmaken. Op die manier weet je daarnaast zeker dat je fietstas ook niet zomaar door iemand gestolen wordt.

Slim om op te letten

Bij het kopen van een enkele fietstas kun je kiezen uit ontzettend veel gezellige kleurtjes, verschillende materialen en natuurlijk ook nog kwaliteit, grootte of andere functies. Het is hierbij vooral belangrijk om te bedenken waar je de tas vooral voor wil gebruiken. Zo kun je voor alleen af en toe een laptoptas vervoeren wel een wat kleinere, goedkopere versie kopen dan wanneer je er regelmatig zware boodschappen in vervoert. Veel enkele fietstassen kun je ook makkelijk meenemen op verschillende manieren. Als je dit fijn vindt, kun je je tas uitzoeken op of er wel of geen schouderband aan vast zit, of de manier waarop hij aan je fiets wordt vastgemaakt.

Goede merken

Om er zeker van te zijn dat je een enkele fietstas van goede kwaliteit aanschaft, zijn er een aantal merken waarvan je eigenlijk altijd wel zeker weet dat je er nog jaren plezier van kunt hebben. Bij FietsenCity.nl bevelen we vaak merken als Basil, New Looxs en Greenlands aan. Bij deze merken kun je vervolgens weer kiezen uit verschillende kleuren, maten en materialen. Een enkele fietstas van New Looxs heeft bijvoorbeeld altijd een gezellig kleurtje, terwijl de wat meer neutrale tassen van Basil heel degelijk zijn en er professioneel uitzien.

Andere handigheidjes met fietstassen

Mocht je nu toch net wat meer ruimte nodig hebben voor je spullen dan je in een enkele fietstas vindt, dan zijn daar nog extra opties voor die je kunt overwegen. Zeker belangrijke spullen of papieren of juist gereedschap voor je fiets kun je goed kwijt in een stuur- of zadeltas. Deze tassen zijn makkelijk aan je fiets te bevestigen als je toch eens besluit om een wat verdere tocht te maken. Op die manier heb je makkelijk net dat extra beetje ruimte dat je nodig hebt en weet je altijd zeker waar je je waardevolle spullen hebt gelaten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Fietszadel.com
9.1 / 10 - 38 Reviews @ Feedback Company