Terug

Heren Fietszadels

Filters

Een goed fietszadel kopen is zeker belangrijk, aangezien je zadel een van de belangrijkste delen van een fiets is. Als je fietszadel niet fijn is, fiets je fiets automatisch ook minder lekker. Daarnaast kun je ook nog last krijgen van zadelpijn, wat ook geen pretje is. Ieder mens is anders, dus heeft ieder mens ook een andere voorkeur voor wat voor fietszadel ze liever kopen. De verschillen tussen mannen en vrouwen zijn al groot! Met deze tips helpen we je op weg om het juiste heren fietszadel te kopen.

Breedte van je fietszadel

Je kunt fietszadels kopen in heel veel verschillende soorten, maten, merken, vormen en materialen. De keuze waar je je het beste als eerste over kan buigen is hoe breed je zadel moet zijn. Om te beginnen is een fietszadel voor dames over het algemeen net iets breder dan een fietszadel voor heren. Dit komt doordat de zitbotjes van dames meestal verder uit elkaar staan dan die van heren. Om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk kans hebt op zadelpijn, is het belangrijk om een fietszadel te kopen dat je zitbotjes helemaal kan ondersteunen, maar ook weer niet overdreven breed is.

De neus van je fietszadel

We weten nu dat een fietszadel verschillende breedtes kan hebben, maar ook de rest van de vorm maakt een verschil. Zo kan de neus van je fietszadel (de voorkant) ook lang of kort, smal of breed zijn. Mannen die heel recht op hun fiets zitten, kunnen het beste een zadel kopen met een wat bredere neus. Het zadel moet nu meer gewicht dragen dat niet op het stuur rust, dus die breedte kan daarbij helpen. Mocht je juist wat verder voorovergebogen zitten op je fiets (of mountainbike, racefiets, …), dan kun je beter een lange, smalle neus kopen. Zo hou je goed je balans en gaan je benen ook niet schuren tegen het zadel.

Wel of geen uitsparing

Wat ook meteen opvalt aan een zadel, is of deze een uitsparing heeft of niet. De uitsparing is het ‘gat’ in het midden van een fietszadel. Meestal wordt gezegd dat mensen, en zeker mannen, die wat minder flexibel zijn meer behoefte hebben aan een uitsparing om comfortabel te blijven fietsen op lange stukken. Minder flexibele mensen kunnen hun bekken vaak minder ver kantelen, waardoor er druk ontstaat. Een fietszadel kopen met uitsparing zorgt ervoor dat deze druk wat meer naar de zitbotjes verplaats, wat een hoop ongemak kan voorkomen.

Zacht of harde Fietszadel

Er zijn, wat niet heel verrassend is, zowel heel harde als heel zachte fietszadels op de markt, en alles daar tussenin. De meeste fietsers houden aan dat je voor lange stukken beter een hard zadel kunt hebben en voor kortere stukken een zachte. Met een te zacht zadel gaan na een flink stuk fietsen je zitbotjes eerder doorzakken, waardoor je er minder steun aan hebt en zadelpijn kan krijgen. Een zachter fietszadel kopen is vaak voor mensen op leeftijd wel een uitkomst, wanneer de huid wat dunner geworden is, maar ook voor mensen met een relatief laag lichaamsgewicht. Uiteindelijk kun je het beste een zadel gewoon een keer uitproberen.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Fietszadel.com
9.1 / 10 - 38 Reviews @ Feedback Company
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen