Terug

Kinderfiets Zadels

Filters

Kinderfiets Zadels: veilig en passend

Bij de oriëntatie op Kinderfiets Zadels staat uiteraard veiligheid bovenaan de prioriteitenlijst. Toch is het net zo belangrijk als bij Mountainbike Zadels en Racefiets Zadels om te letten op de kwaliteit en het zitgerief van een zadel. Een comfortabel zadel met zadelklem dat goed aan te draaien is, voorkomt een zwabberend zadel. Daarmee maak je stil zitten op de fiets makkelijker. Gemak dient ook de mens, het kind of de ouder: onderweg wil je soms toch nog even de hoogte aanpassen? Kijk of het zadel eenvoudig op de  Zadelpen te verstellen is, met behulp van een handige draaiknop.

De juiste maat Kinderfiets Zadels

Zoals je de goede maat schoen nodig hebt voor de nog groeiende voet, heb je ook het passend zadel nodig bij de kinderfiets. Kijk goed naar hoe je kind op de fiets zit. Als hij of zij te veel heen en weer fietst, dat wil zeggen, met de heupen naar links en rechts beweegt tijdens het fietsen, is de afstand tot de trappers kennelijk te groot. Het kan zijn dat de fiets te laag hoog is afgesteld, het is ook mogelijk dat het zadel te breed is. In principe zijn er standaardmaten die geschikt zijn voor 16, 18 of 20 inch kinderfietsen, waarbij uiteraard het wiel de maat voert.

Comfortabele Kinderfiets Zadels

De juiste maat van Kinderfiets Zadels draagt bij aan een goede fietshouding. Het juiste type zadel zorgt voor comfort. Ook belangrijk op de kinderfiets. Bij Buddyseats hoef je zelfs alleen op zitgerief te letten en niet op hoogte. Zeker voor een zadel op een schoolfiets, waarmee je relatief korte routes rijdt, is het prettig als het materiaal wat meer meegeeft door de gelvulling of foamlaag. Op Mountainbike of Racefietsen voor kinderen gelden voor kinderen dezelfde richtlijnen voor zadels als voor volwassenen. Een tengere bouw vraagt om een smaller zadel. Laat je zeker adviseren bij de kwaliteitsshop.

Bescherming van de Kinderfiets Zadels

Heb je het meest ideale zadel gevonden voor je kind, dan kun je gaan denken aan het verfraaien ervan door middel van Zadelhoesjes voor Kinderfiets Zadels. Vaak moet je bovendien door weer en wind naar school. Ook heeft je zadel te lijden van regen en hagel tijdens de les uren. Natuurlijk zijn sommige zadels zelf al voorzien van vrolijke patronen. Met een Zadelhoesje kun je dit leuk afwisselen. Uitbreiding met een Zadeltas biedt een ander soort bescherming; namelijk opbergruimte voor toolkit of EHBO-set.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Fietszadel.com
9.1 / 10 - 38 Reviews @ Feedback Company
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen