Terug

Mountainbike Zadels

Filters

Het belang van het juiste Mountainbike (MTB) Zadel

Voor mountainbikers is het van het grootste belang om het juiste mountainbike (MTB) zadel te kiezen. Op elke rijwiel dat je koopt, van Kinderfiets Zadel tot brommer met Buddyseat, tref je meestal een doorsnee zadel aan. Ook op een mountainbike zit vaak een zadel dat de gemiddelde fietser redelijk zitcomfort biedt, maar niet rekening houdt met je specifieke wensen. Om zadelpijn en andere ongemakken te voorkomen is het een goed idee om eens na te gaan wat voor mountainbiker jij bent. Denk hierbij aan de lengte van de rit, het type rit en ook het type fietser zelf.

Het kiezen van het Mountainbike (MTB) Zadel

Voor een langere tocht is een harder type Mountainbike (MTB) Zadel de meest geschikte keuze. In een zadel dat gemaakt is van zacht materiaal zak je namelijk weg in de ondergrond en krijg je last van beknelde of verdoofde lichaamsdelen. Zeker als je een off-road rit of zelfs crosscountry tocht rijdt. Dit geldt voor zowel dames als heren. Zoek je toch dat extra stukje rijgerief, dan kun je op zoek gaan naar een zadel met extra padding.

Type mountainbike fietser

Voor de keuze van het juiste type Mountainbike (MTB) Zadel speelt net als voor een Racefiets Zadel ook je eigen bouw en je fietshouding een grote rol. Afhankelijk van je bouw heb je een breder of smaller zadel nodig, met meer of minder behoefte aan uitsparing. Denk bij de keuze van je zadel ook aan de Zadelpen. Deze is van invloed op je houding. Een zadelpen dat ver naar achteren kan is geschikt voor afdalingen. Een zadel dat dichter bij het stuur zit vraagt om een meer rechtop positie. Om echt maatwerk te krijgen kun je het beste een botmeting laten doen bij de echt gespecialiseerde vakwinkel.

Schokabsorbering

Voor mountainbike zadels is het extra belangrijk goed schokken op te vangen voor een comfortabele rit. De nieuwere types zadels bevatten soms speciale gelvulling die hier nog beter voor zorgen dan de oorspronkelijke schuim- en gelvullingen. Ook de combinatie met de juiste Zadelpen met extra veren kan nog meer druk voorkomen en schokken opvangen. Heb je het perfecte Mountainbike (MTB) Zadel gevonden? Bescherm dat dan tussen de ritten door goed met een Zadelhoes. Vergeet ook je reparatie kit niet mee te nemen in je Zadeltasje. Dan ben je klaar voor die perfecte rit op het op jou afgestemde zadel.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Fietszadel.com
9.1 / 10 - 38 Reviews @ Feedback Company
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen