Terug

Racefiets Zadels

Filters

Racefiets Zadels op maat

De beste Racefiets Zadels kenmerken zich door de ideale combinatie van comfort met aerodynamisch ontwerp. Veel kilometers maken zonder zadelpijn te krijgen; dat is het doel. Daarmee is de keuze nog niet bepaald. Er zijn vele typen zadels, die variëren in design en in materiaal. Vaak zul je in elk geval kiezen voor een wat slanker model dan een Mountainbike Zadel. Om het zadel te vinden dat perfect bij jou past, is het slim om een botmeting te laten doen bij een specialist. Bij een wijdte van 10 centimeter kom je bijvoorbeeld uit op een zadel van 14,5 centimeter. Met een meting vind je een zadel op maat.

Snel op weg met je Racefiets Zadel

Je fietshouding is zeer bepalend bij de keuze uit Racefiets Zadels. Zit je veel voorover gebogen om een goede afdaling te kunnen maken, of minder wind te vangen, dan is een hard, smal zadel wenselijk. Dit type heeft vaak een ruime uitsparing om zenuwpunten en aderen zo veel mogelijk te ontlasten. Je wilt in dit geval ook het totaalgewicht zo laag mogelijk houden. Kies dan voor een zadel van Carbon die met circa 190 gram 50 gram minder weegt dan zadels van staal. Die 50 gram heb je maar mooi uitgespaard. Tenslotte heb je ook nog een lichtgewicht Zadeltasje nodig voor je microkit.

Comfortabele Racefiets Zadels

Zo belangrijk als een matras is voor een goede nachtrust, is je Racefiets Zadel dat voor comfort op de fiets. Je vindt ook voor Racefiets Zadels een soort traag schuim, materiaal dat oorspronkelijk ontwikkeld is voor NASA, genoemd Slow Fit Foam. Het is visco-elastisch materiaal dat zich vormt naar je lichaam. Het verdeelt daarmee het gewicht van de fietser over het zadel, waardoor je minder last hebt van schokken. Ook langdurige onregelmatigheden op het wegdek, die trillingen produceren worden beter opgevangen dan bij oorspronkelijke schuimvullingen.

Een passend Racefiets Zadelpen

Het kunnen verstellen van de hoogte van Racefiets Zadels is net zo belangrijk als voor Kinderfiets Zadels. Het juiste Zadelpen kiezen is hierbij cruciaal. Het Zadelpen ondersteunt ook de vering en verbetert daarmee weer de bloedsomloop. Als racer kies je voor een Zadelpen van zo licht mogelijk materiaal, zoals aluminium of liever nog carbon. Gebruik je jouw racefiets ook voor de kortere ritten door de stad, dan wil je wat meer robuust materiaal onder je Zadelpen. Zeker als je wel eens iemand op je fiets vervoert met een Buddyseat.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Fietszadel.com
9.1 / 10 - 38 Reviews @ Feedback Company
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen